De strijd om talent: Navigeren door de Krappe Arbeidsmarkt van Vandaag

13 december 2023 - Nieuws

De huidige arbeidsmarkt vormt een uitdaging voor bedrijven actief in de logistiek, productie en de food sector. Daarmee creëer je de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt, in combinatie met de economische recessie in een complexe tijd voor het aantrekken en behouden van talent. Wat zeggen de cijfers?

Recente gegevens van het CBS laten zien dat ruim 75% van ondernemers in diverse sectoren een tekort aan arbeidskrachten ervaart, een situatie die zijn gevolgen heeft binnen de logistiek, productie en food industrie. In deze sectoren zien we stijgingen in de vraag naar werknemers, terwijl het aanbod van geschikte kandidaten is afgenomen. Dit leidt tot een toename van de werkdruk in de logistiek en hogere arbeidskosten in de voedingssector als gevolg van het personeelstekort. In reactie hierop zien we dat bedrijven vaker genoodzaakt zijn om minder geschikt personeel aan te nemen.

Een tekort aan geschikt personeel
Ruim 40% van de Nederlandse ondernemers beschouwt het tekort aan geschikt personeel als de grootste belemmering in de bedrijfsvoering, vooral binnen de logistiek, productie en food sector. In de logistieke sector ervaart bijvoorbeeld 23% van het personeel een gebrek aan scholing, kwalificaties en/of ervaring. In de food sector zien we dat 11,1% van de potentiële arbeidskrachten hogere eisen stelt dan de sector kan bieden.

Bij Carrière begrijpen we deze uitdagingen als geen ander. Onze aanpak is flexibel en past zich aan in veranderende marktomstandigheden. We bieden moeiteloze aanpassingen in personeelsbezettingen en zijn expert in het opvangen van pieken en dalen. Iets wat voor veel bedrijven een uitdaging is om intern voor elkaar te krijgen.

Benieuwd hoe de strijd om talent jouw bedrijf juist veel kan opleveren? Aarzel niet om via het formulier hieronder contact met ons op te nemen! 

Gerelateerd nieuws

Nieuws

Meldingen over huisvesting

Meldingen over huisvesting

4 augustus 2022

Wij willen een positieve ervaring bieden aan iedereen die betrokken is bij de huisvesting van onze flexkrachten. Alle verzoeken, tips en ideeën voor verbetering zijn daarom van harte welkom bij ons. We gaan in het bijzonder graag aan de slag met de ervaringen van buurtbewoners. In dit artikel vind je de contactgegevens om meldingen te doen over huisvesting.

Nieuws

CAO voor uitzendkrachten: vanaf het begin goed geregeld voor jou

CAO voor uitzendkrachten: vanaf het begin goed geregeld voor jou

23 augustus 2022

Bij goed werk horen ook de wettelijke voorwaarden waar je recht op hebt. Vind je eerlijke, juiste wettelijke voorwaarden belangrijk zodra je ergens aan de slag gaat? Geen zorgen. Die krijg je gegarandeerd als je werkt via Carrière!

Nieuws

Uitzendwerk. Goed werk!

Uitzendwerk. Goed werk!

25 mei 2023

Uitzendwerk biedt talloze voordelen en kansen, waardoor deze manier van werken een uitkomst is voor verschillende groepen mensen. Zowel voor flexkrachten als voor bedrijven. Het maakt werken namelijk mogelijk voor mensen die flexibel willen of moeten werken. Ook bedrijven die genoodzaakt zijn om op- en af te schalen, helpt het om de performance te verbeteren. Maar waarom doen mensen eigenlijk uitzendwerk?