FAQ

Veelgestelde vragen

Op zoek naar werk of personeel? Of wil je meer weten over onze werkwijze? We hebben alle veelgestelde vragen hier voor je verzameld.

Ik zoek een baan

Kan ik een open inschrijving doen?

Dat kan zeker! Wij helpen je graag met het vinden van goed werk. Klik hier om jezelf in te schrijven.

Zodra je een open inschrijving hebt gedaan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Samen vinden we de baan die bij jou past.

Hoe maak ik een gratis cv?

We helpen je graag met het maken van een goed cv. Dat kan via onze cv generator, die vind je hier!

Wat gebeurt er nadat ik gesolliciteerd heb?

Na jouw sollicitatie nemen we zo snel mogelijk telefonisch contact met je op. Samen plannen we dan een kennismaking. Vervolgens kijken we welke openstaande vacature bij je past en stellen we je voor aan de opdrachtgever.

Welke sollicitatietips kan ik goed gebruiken?

We hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Bekijk ze hier!

Staat je vraag er niet tussen?

Of heb je vragen over bovenstaande onderwerpen? Neem contact met ons op via 085105 35 66.

Ik ben aan het werk

Wanneer ontvang ik salaris?

Als flexkracht bij Carrière ontvang je wekelijks of 4-wekelijks je salaris. Dit stem je af met jouw contactpersoon van de vestiging.

Welke CAO geldt voor mij?

Als je via Carrière werkt, geldt de CAO voor uitzendkrachten voor jou. Klik hier voor meer informatie over de CAO voor uitzendkrachten.

Krijg ik vakantiegeld?

Jazeker! Als flexkracht bouw je bij ons wekelijks 8,33% vakantietoeslag op. Die ontvang je bovenop je salaris. Hoeveel vakantiegeld je hebt opgebouwd kun je terugzien op je loonstrook.

Carrière betaalt het opgebouwde vakantiegeld elk jaar uit in mei. Ook als je bij ons uit dienst gaat, betalen wij 6 weken na je laatste werkdag de nog openstaande reservering voor vakantietoeslag automatisch uit. In de CAO voor uitzendkrachten vind je alle informatie over vakantiegeld.

Krijg ik doorbetaald op feestdagen?

Wanneer de feestdag op een dag valt waarop je normaal werkt, wordt je loon doorbetaald. Wanneer dit niet duidelijk in de overeenkomst staat, dan krijg je doorbetaald als:

  • je in een periode van 13 aaneengesloten weken direct voorafgaand aan de desbetreffende feestdag minimaal 7 keer op de betreffende dag in de week hebt gewerkt.
    Elkaar opvolgende overeenkomsten worden samengeteld wanneer zij elkaar binnen een periode van één maand opvolgen. Onderbrekingsperiodes worden niet meegeteld.

of

  • je nog geen 13 aaneengesloten weken hebt gewerkt maar in meer dan de helft van het aantal weken waarin is gewerkt op de betreffende dag in de week hebt gewerkt.

Alle feestdagen waar je recht op hebt als flexkracht, lees je in de CAO voor uitzendkrachten.

Bouw ik pensioen op als flexkracht?

Pensioen bouw je zeker op! Ben je 18 jaar of ouder? Dan start je direct met pensioen opbouwen in de Basisregeling vanaf je eerste werkdag! Na 52 weken werken, bouw je pensioen Plus op. Klik hier voor meer informatie over de Plusregeling. Je betaalt vanaf dat moment een kleine premie, de rest betaalt Carrière.

Verder hoef je niets te regelen voor je pensioen, want dat doen wij voor je. Eén keer per jaar krijg je een pensioenoverzicht waarin je opgebouwde rechten staan. Lees meer in de CAO voor uitzendkrachten.

Wat gebeurt er als ik ziek word?

Ziek zijn is vervelend. Als je ziek wordt, meld je je ziek vóórdat jouw werkdag begint. Dit doe je bij jouw directe leidinggevende bij het bedrijf waar je werkt en bij jouw contactpersoon van Carrière. Na de ziekmelding neemt de afdeling Verzuim contact met jou op. Het is belangrijk dat je telefonisch bereikbaar bent.

Hoe ziet de ontslagprocedure eruit?

  1. Je zegt je baan op

Wanneer je jouw arbeidsovereenkomst wilt opzeggen ben je verplicht om je aan de wettelijk gesteld opzegtermijn te houden. Let op: wanneer je ontslag neemt moet je dit altijd schriftelijk (per brief of e-mail) kenbaar maken. Onthoud wel als je zelf ontslag neemt jouw recht op een WW-uitkering en transitievergoeding komt te vervallen.

  1. Ontslag met wederzijds goedvinden

Bij ontslag met wederzijds goedvinden heb je in samenspraak met de werkgever besloten jouw arbeidsovereenkomst te beëindigen. Bij deze ontslagsoort komt het recht op transitievergoeding te vervallen, maar kan er wel recht zijn op een ontslagvergoeding. De afhandeling van het dienstverband inclusief de financiële afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst die door beide partijen worden ondertekend. Hier moet altijd rekening gehouden worden met één maand opzegtermijn. Je hebt recht op een WW-uitkering mits je aan alle eisen, gesteld door het UWV, voldoet. 

  1. Contract loopt af

Jouw arbeidsovereenkomst kan ook 'van rechtswege' eindigen. Een arbeidsovereenkomst voor één jaar eindigt namelijk vanzelf na één jaar en hoeft hierbij niet worden opgezegd door jou als werknemer. De werkgever is echter wel verplicht om zich aan de opzegtermijn te houden en bij jou aan te even of de arbeidsovereenkomst wel of niet wordt voorgezet. In het geval dat jouw werkgever geen contractverlening wil aanbieden, heb je recht op transitievergoeding en WW-uitkering. Je hebt tot drie maanden na het einde van jouw arbeidsovereenkomst de tijd om de transitievergoeding te claimen als deze nog niet is uitbetaald. Je hebt recht op een WW-uitkering mits je aan alle eisen, gesteld door het UWV, voldoet. 

Staat je vraag er niet tussen?

Of heb je vragen over bovenstaande onderwerpen? Neem contact met ons op via 085105 35 66.

Alles over onze werkwijze

Hoe kan ik snel extra personeel inzetten?

Eén ding is zeker. Snel extra personeel op de werkvloer kunnen wij regelen. Bekijk hier alle oplossingen.

Hoe helpt Carrière haar flexkrachten als ze in dienst zijn?

We helpen flexkrachten bij het maken van een volgende stap in hun ontwikkeling. Daarvoor kijken naar de behoeften per persoon en vinden we passende opleidingen en oplossingen. Dat staat altijd in lijn met onze belofte 'goed werk'. Lees hier meer over onze belofte.

Welke CAO is van toepassing op flexkrachten?

Wij zijn lid van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en werken met de CAO voor uitzendkrachten.

De meest recente versie is te lezen op de website van de ABU.

CAO voor uitzendkrachten

Hoe worden flexkrachten verloond?

Flexkrachten ontvangen wekelijks of 4-wekelijks het salaris op hun bankrekening. Dit wordt afgestemd tussen de flexkracht en de contactpersoon van de vestiging.

Hoe beschermt Carrière de privacy van werkgevers en flexkrachten?

Wij informeren werkgevers en flexkrachten over de manier waarop wij persoonsgegevens precies verwerken, waarom we dit doen en met wie we persoonsgegevens kunnen delen. Bij onze verwerkingen houden wij ons aan privacyregelgeving, waaronder in ieder geval de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Uitvoeringswet AVG.

Lees hier ons privacy statement.

Franchise

Hoe word ik als franchisenemer begeleid?

Als franchisenemer start je met een complete onboarding waarbij je alles te weten krijgt over het uitzenden en onze organisatie. Daarnaast staat het service center voor je klaar met een complete backoffice en ondersteunende afdelingen zoals marketing, sales en ziekteverzuim.

Klik hier om te lezen waar je nog meer op kunt rekenen.

Heb ik een fysieke vestiging nodig om franchisenemer te worden?

Een fysieke vestiging heb je niet per se nodig. Zodra je gaat uitbreiden zijn wij er om je te helpen aan een geschikte locatie.

Welke ondersteuning biedt Carrière aan franchisenemers?

Het service center is dagelijks bereikbaar met een complete backoffice en ondersteunende afdelingen zoals marketing, sales en ziekteverzuim. Daarnaast krijg je toegang tot verschillende systemen en dashboards. Ook verzorgen we workshops en trainingen voor franchisenemers.

Welke keurmerken en certificeringen heeft Carrière?

Klik hier voor alle keurmerken en certificeren.

Opdrachtgevers

Waar vind ik de WKA Verklaring betalingsgedrag inlenersaansprakelijkheid voor Carrière Personeelsdiensten?

Die kun je hier downloaden. Klik hier voor het document WKA Verklaring betalingsgedrag inlenersaansprakelijkheid. 

Waar vind ik de WKA Verklaring betalingsgedrag ketenaansprakelijkheid voor Carrière Personeelsdiensten?

Die kun je hier downloaden. Klik hier voor het document WKA Verklaring betalingsgedrag ketenaansprakelijkheid.

Waar vind ik de WKA Verklaring betalingsgedrag inlenersaansprakelijkheid voor Carrière Detachering?

Die kun je hier downloaden. Klik hier voor het document WKA Verklaring betalingsgedrag inlenersaansprakelijkheid. 

Waar vind ik de WKA Verklaring betalingsgedrag ketenaansprakelijkheid voor Carrière Detachering?

Die kun je hier downloaden. Klik hier voor het document WKA Verklaring betalingsgedrag inlenersaansprakelijkheid. 

KVK uittreksels

Waar vind ik het gewaarmerkt KVK uittreksel van Carrière Personeelsdiensten?

Die kun je hier downloaden. Klik hier voor het document gewaarmerkt KVK uittreksel Carrière Personeelsdiensten.

Waar vind ik het gewaarmerkt KVK uittreksel van Carrière Detachering?

Die kun je hier downloaden. Klik hier voor het document WKA Verklaring betalingsgedrag ketenaansprakelijkheid.

Waar vind ik het gewaarmerkt KVK uittreksel van Carrière Bemiddeling?

Die kun je hier downloaden. Klik hier voor het document WKA Verklaring betalingsgedrag inlenersaansprakelijkheid. 

Afbeelding voor image with text element

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met het Carrière Service Center

Info@carriere.com