Groeien in tijden van economische uitdaging

Groeien in tijden van economische uitdaging

13 maart 2024 - Nieuws

De economie kromp in 2023 drie kwartalen op een rij, waarmee de recessie een feit is. Voor veel bedrijven actief in de logistiek en productie vormt dit een enorme economische uitdaging. Dé vraag is dan ook: hoe laat je je bedrijf groeien in tijden van economische uitdagingen?

Volgens het CBS is deze situatie niet te vergelijken met de heftige krimpperiodes tijdens de coronacrisis of de kredietcrisis. In het derde kwartaal van 2023 kromp het bruto binnenlands product (bbp) met 0,2 procent, maar opvallend genoeg gaven huishoudens nog steeds meer uit dan voor de coronapandemie. Dit opent de deur naar groeimogelijkheden voor bedrijven.

114 vacatures per 100 werklozen
Naast de recessie zorgt de gespannen arbeidsmarkt voor extra uitdagingen, maar met 114 vacatures per 100 werklozen, liggen er nog steeds volop kansen. Door het positieve migratiesaldo, zijn er nieuwe potentiële krachten om openstaande vacatures in Nederland te vervullen. Kortom, te midden van de uitdagingen zijn er nog altijd mogelijkheden om je bedrijf te laten groeien in tijden van krapte op de arbeidsmarkt. 

Bij Carrière begrijpen we deze uitdagingen als geen ander. Onze aanpak is flexibel en past zich aan in veranderende marktomstandigheden. We bieden moeiteloze aanpassingen in personeelsbezettingen en zijn expert in het opvangen van pieken en dalen. Iets wat voor veel bedrijven een uitdaging is om intern voor elkaar te krijgen.

Benieuwd hoe de strijd om talent jouw bedrijf juist veel kan opleveren? Aarzel niet om via het formulier hieronder contact met ons op te nemen! 

Gerelateerd nieuws

Nieuws

Meldingen over huisvesting

Meldingen over huisvesting

4 augustus 2022

Wij willen een positieve ervaring bieden aan iedereen die betrokken is bij de huisvesting van onze flexkrachten. Alle verzoeken, tips en ideeën voor verbetering zijn daarom van harte welkom bij ons. We gaan in het bijzonder graag aan de slag met de ervaringen van buurtbewoners. In dit artikel vind je de contactgegevens om meldingen te doen over huisvesting.

Nieuws

CAO voor uitzendkrachten: vanaf het begin goed geregeld voor jou

CAO voor uitzendkrachten: vanaf het begin goed geregeld voor jou

23 augustus 2022

Bij goed werk horen ook de wettelijke voorwaarden waar je recht op hebt. Vind je eerlijke, juiste wettelijke voorwaarden belangrijk zodra je ergens aan de slag gaat? Geen zorgen. Die krijg je gegarandeerd als je werkt via Carrière!

Nieuws

Uitzendwerk. Goed werk!

Uitzendwerk. Goed werk!

25 mei 2023

Uitzendwerk biedt talloze voordelen en kansen, waardoor deze manier van werken een uitkomst is voor verschillende groepen mensen. Zowel voor flexkrachten als voor bedrijven. Het maakt werken namelijk mogelijk voor mensen die flexibel willen of moeten werken. Ook bedrijven die genoodzaakt zijn om op- en af te schalen, helpt het om de performance te verbeteren. Maar waarom doen mensen eigenlijk uitzendwerk?