
Gelijke kansen, gelijke toekomst.
10 maart 2025 - Nieuws
Internationale Vrouwendag 2025 draait dit jaar om het thema 'For all women and girls: Rights. Equality. Empowerment'. Het benadrukt dat gelijke rechten, kansen en toegang voor vrouwen en meisjes cruciaal zijn voor duurzame ontwikkeling.
Eén van de manieren waarop we hieraan bijdragen, is door te investeren in duurzame ontwikkeling binnen Carrière. Daar speelt Wanda Adinda Lam, ESG specialist, een sleutelrol in. Elke dag werkt zij aan het in kaart brengen van onderwijs, waardig werk en klimaat binnen Carrière. Ook streeft ze ernaar ongelijkheid op de werkvloer te verminderen en gendergelijkheid te bevorderen. Dit, in combinatie met onze kernwaarde inclusie, maakt dat het voor Carrière extra belangrijk is om stil te staan bij deze dag.
Voor Wanda draait Internationale Vrouwendag om erkenning en inspiratie. “Gelijke behandelingen en gelijke kansen, zowel in het privéleven als op de arbeidsmarkt. Het is een dag om te vieren wat we als samenleving al hebben bereikt, en om erkenning te geven aan alle vrouwen die zich hard hebben gemaakt voor deze strijd.” Persoonlijk heeft ze veel met Internationale Vrouwendag. “Internationale Vrouwendag is voor mij, als ESG specialist, een dag om stil te staan bij alle uitdagingen die er nog zijn. De nationale loonkloof en de ondervertegenwoordiging van vrouwen in leiderschap laten zien dat gendergelijkheid op de werkvloer nog niet vanzelfsprekend is. Ik hoop dat deze dag iedereen, net als mijzelf, wat extra inspiratie geeft om zich te willen inzetten voor een gelijkwaardige toekomst.”

Wanda Adinda Lam, ESG Specialist bij Carrière.
Gelijke rechten, kansen en toegang voor vrouwen en meisjes zijn cruciaal voor een duurzame ontwikkeling. De VN heeft dit thema gekozen omdat gendergelijkheid niet alleen een fundamenteel mensenrecht is, maar ook zorgt voor goed werk voor de hele samenleving. “Iedereen verdient de kans om te groeien en bij te dragen, ongeacht geslacht of achtergrond. Zonder gelijke toegang tot onderwijs, werk en leiderschap blijft potentieel talent onbenut. Vrouwen vormen de helft van de wereldbevolking, maar krijgen helaas niet altijd de kans om hun volledige potentieel te benutten,” aldus Wanda.
Wat kunnen organisaties betekenen in gendergelijkheid? Wij stelden deze vraag aan Wanda. “Als een organisatie nog aan het begin staat van gendergelijkheid, is het belangrijk om eerst te focussen op erkenning, strategie en verantwoordelijkheid. Dit begint met het opnemen van gelijkheid in de visie en missie van het bedrijf en het aanwijzen van een verantwoordelijke, zoals het ESG-team. Genderongelijkheid is nog steeds een probleem en moet actief worden erkend. Bij Carrière zijn wij hier bijvoorbeeld mee gestart door SDG 5, gendergelijkheid, op te nemen als onderdeel van onze ESG-strategie. Dit geeft ook meteen een duidelijke boodschap aan de collega's dat dit een belangrijk onderwerp voor ons is.’’
Blijvend werken aan een inclusieve arbeidsmarkt
Het vertellen van verhalen zoals in dit artikel blijft nodig om te werken aan een inclusieve arbeidsmarkt. Eén van de kernwaarden van Carrière is inclusiviteit, waarbij het bieden een werkomgeving waarin iedereen, ongeacht achtergrond, zich welkom en gewaardeerd voelt het doel is. Met collega's die zich hier bewust van zijn, werken we aan de groei van Carrière als werkgever.