Krapte op de arbeidsmarkt: in gesprek met Jumbo

25 oktober 2023 - Interviews

Krapte op de arbeidsmarkt. Hoe ervaren bedrijven dat eigenlijk? In dit artikel deelt Marijn Meijers, Site Manager van het E-Fulfilment Center van Jumbo, hoe zij de krapte op de arbeidsmarkt ervaren. 

Marijn, welke uitdagingen ervaren jullie wat betreft krapte op de arbeidsmarkt? 
Steeds meer mensen worden kritischer op alles met betrekking tot hun werkomgeving, salarisverwachtingen en arbeidstevredenheid. Werkzoekenden hebben nu meer opties, en dit is merkbaar. Dit, in combinatie met dat we medewerkers nodig hebben die continu beschikbaar zijn en bereid zijn zich aan te passen aan wisselende werkomstandigheden, vormt een uitdaging.

Hoe maakt Jumbo zich aantrekkelijker voor potentiële werknemers? 
Wij focussen ons vooral op de kleine dingen die ertoe doen. Denk aan de kwaliteit van maaltijden in ons bedrijfsrestaurant of het erkennen van uitzonderlijke medewerkers met onderscheidingen zoals. Het kan ook draaien om de betrouwbaarheid van planning. Mensen waarderen het om te weten wanneer ze klaar zijn met hun werk en hoeveel uren ze wekelijks kunnen verwachten te werken. Daarnaast is Jumbo een familiebedrijf. We vinden het belangrijk dat iedereen die hier werkt zich onderdeel voelt van de Jumbo-familie. Daarom organiseren we evenementen zoals een familiedag.

Welke stappen ondernemen jullie om personeel te behouden?  
Het begint met betrokkenheid creëren onder onze medewerkers. Naar hen luisteren is van cruciaal belang. Waar hebben mensen behoefte aan? Welke arbeidsomstandigheden waardeert het personeel? Hoe worden ze benaderd? Worden medewerkers betrokken bij nieuwe ideeën? Wordt er serieus geluisterd naar hun verbetersuggesties? Ik ben ervan overtuigd dat deze betrokkenheid zich vertaalt naar de kwaliteit van het werk van onze medewerkers. Het maakt de werkomgeving aantrekkelijker voor hen, wat resulteert in dat het personeel graag voor Jumbo blijft werken.

Meer weten over het oplossen van personeelstekort?
Dankzij een passende oplossing heb je altijd voldoende personeel op de werkvloer. Laat je nu inspireren door onze diensten.

Bekijk onze diensten

Gerelateerd nieuws

Interviews

Leiderschap en krachten bundelen binnen een ondernemende bedrijfscultuur

Leiderschap en krachten bundelen binnen een ondernemende bedrijfscultuur

24 november 2021

Lizette de Koning, operationeel directeur Inhouse en Services bij Carrière, over leiderschap en het belang van krachten bundelen binnen een ondernemende bedrijfscultuur...

Interviews

Krapte op de arbeidsmarkt: in gesprek met Albert Heijn

Krapte op de arbeidsmarkt: in gesprek met Albert Heijn

21 juni 2023

Krapte op de arbeidsmarkt. Hoe ervaren bedrijven dat eigenlijk? In dit artikel vertelt Kim van der Sanden, Manager Fulfilment bij Albert Heijn, hoe zij de zoektocht naar de juiste medewerkers ervaart.

Interviews

Krapte op de arbeidsmarkt: in gesprek met Borgesius

Krapte op de arbeidsmarkt: in gesprek met Borgesius

18 september 2023

Krapte op de arbeidsmarkt. Hoe ervaren bedrijven dat eigenlijk? In dit artikel vertelt Osman Bozkurt, inmiddels 33 jaar werkzaam bij Borgesius Bunschoten, hoe de arbeidsmarktkrapte impact heeft op de bakkerij.