Krapte op de arbeidsmarkt: in gesprek met Borgesius

18 september 2023 - Interviews

Krapte op de arbeidsmarkt. Hoe ervaren bedrijven dat eigenlijk? In dit artikel vertelt Osman Bozkurt, inmiddels 33 jaar werkzaam bij Borgesius Bunschoten, hoe de arbeidsmarktkrapte impact heeft op de bakkerij.

Osman, als manager productie heb je veel te maken met het vinden van de juiste werknemers. Wat zijn de personeelsuitdagingen bij Borgesius op dit moment?
De grootste uitdaging is dat wij alle dagen van het jaar operationeel zijn. Dit houdt in dat wij continu productie draaien, inclusief ploegendiensten, weekenddiensten en feestdagen. We hebben medewerkers, die bereid zijn om deze diensten te werken, hard nodig. Verder hebben we met oog op de toekomst meer behoefte aan vast personeel.

Hoe gaan jullie om met het werven en opleiden van nieuwe kandidaten?
We proberen de juiste mensen te werven en aan Borgesius te binden. Wat ook gebeurt is dat we onze collega’s intern opleiden. Het doel is om medewerkers door te laten groeien naar bakkers, operators en zelfs leidinggevende functies. Op die manier proberen we hen in alles te faciliteren, zodat zij het vak kunnen leren en langdurig bij Borgesius willen werken.

Tot slot, welke voordelen ervaar je door te werken met een uitzendbureau?
Dat zijn verschillende voordelen. Wij hebben samen met Carrière een opleidingsplan opgezet om nieuwe kandidaten aan te trekken die door kunnen groeien naar toekomstige operators. Het uitzendbureau helpt in brede zin met het invullen van onze vacatures. In onze samenwerking merk ik dat we de juiste stappen zetten en een basis leggen voor de toekomst. Dit zorgt ervoor dat we zeer tevreden zijn over onze samenwerking met Carrière.

Meer weten over het oplossen van personeelstekort?
Dankzij een passende oplossing heb je altijd voldoende personeel op de werkvloer. Laat je nu inspireren door onze diensten.

Bekijk onze diensten

Gerelateerd nieuws

Interviews

Leiderschap en krachten bundelen binnen een ondernemende bedrijfscultuur

Leiderschap en krachten bundelen binnen een ondernemende bedrijfscultuur

24 november 2021

Lizette de Koning, operationeel directeur Inhouse en Services bij Carrière, over leiderschap en het belang van krachten bundelen binnen een ondernemende bedrijfscultuur...

Interviews

Krapte op de arbeidsmarkt: in gesprek met Albert Heijn

Krapte op de arbeidsmarkt: in gesprek met Albert Heijn

21 juni 2023

Krapte op de arbeidsmarkt. Hoe ervaren bedrijven dat eigenlijk? In dit artikel vertelt Kim van der Sanden, Manager Fulfilment bij Albert Heijn, hoe zij de zoektocht naar de juiste medewerkers ervaart.

Interviews

Krapte op de arbeidsmarkt: in gesprek met Jumbo

Krapte op de arbeidsmarkt: in gesprek met Jumbo

25 oktober 2023

Krapte op de arbeidsmarkt. Hoe ervaren bedrijven dat eigenlijk? In dit artikel deelt Marijn Meijers, Site Manager van het E-Fulfilment Center van Jumbo, hoe zij de krapte op de arbeidsmarkt ervaren.