Krapte op de arbeidsmarkt: in gesprek met Albert Heijn

21 juni 2023 - Interviews

Krapte op de arbeidsmarkt. Hoe ervaren bedrijven dat eigenlijk? In dit artikel vertelt Kim van der Sanden, Manager Fulfilment bij Albert Heijn, hoe zij de zoektocht naar de juiste medewerkers ervaart.

Kim, welke impact heeft de arbeidsmarktkrapte op Albert Heijn?
We merken verschillende dingen als het gaat om personeel. De kwaliteit van het personeel bijvoorbeeld. Soms is er een match, soms is er een mismatch, maar we zien hier vooral een mooie uitdaging in. Want hoe houden we talent binnenboord en geven we hen een kans om door te groeien?

Hoe gaan jullie om met deze pittige uitdaging?
Op verschillende manieren. We hebben verschillende werkgroepen opgezet rondom diverse topics, allemaal gericht op het binden van onze medewerkers. We zijn veel in gesprek met ons personeel. We vragen ze geregeld hoe zij het allemaal bij Albert Heijn ervaren. En wat we volgens hen nog beter kunnen doen als bedrijf.

Tot slot, welke voordelen ervaar je door te werken met flexkrachten?
De voordelen van werken met een flexibele schil, is dat je op lange termijn een goede prognose kan maken. De vraag die continu bij ons centraal staat is: hoeveel mensen hebben we nodig? Om aan voldoende personeel te komen, heeft Carrière andere middelen en internationale connecties om de nodige mensen bij Albert Heijn aan het werk te brengen. Zo kunnen wij weer orders van de klant verwerken. Dat zorgt voor een hele fijne samenwerking!

Meer weten over het oplossen van personeelstekort?
Dankzij een passende oplossing heb je altijd voldoende personeel op de werkvloer. Laat je nu inspireren door onze diensten.

Bekijk onze diensten

Gerelateerd nieuws

Interviews

Leiderschap en krachten bundelen binnen een ondernemende bedrijfscultuur

Leiderschap en krachten bundelen binnen een ondernemende bedrijfscultuur

24 november 2021

Lizette de Koning, operationeel directeur Inhouse en Services bij Carrière, over leiderschap en het belang van krachten bundelen binnen een ondernemende bedrijfscultuur...

Interviews

Krapte op de arbeidsmarkt: in gesprek met Borgesius

Krapte op de arbeidsmarkt: in gesprek met Borgesius

18 september 2023

Krapte op de arbeidsmarkt. Hoe ervaren bedrijven dat eigenlijk? In dit artikel vertelt Osman Bozkurt, inmiddels 33 jaar werkzaam bij Borgesius Bunschoten, hoe de arbeidsmarktkrapte impact heeft op de bakkerij.

Interviews

Krapte op de arbeidsmarkt: in gesprek met Jumbo

Krapte op de arbeidsmarkt: in gesprek met Jumbo

25 oktober 2023

Krapte op de arbeidsmarkt. Hoe ervaren bedrijven dat eigenlijk? In dit artikel deelt Marijn Meijers, Site Manager van het E-Fulfilment Center van Jumbo, hoe zij de krapte op de arbeidsmarkt ervaren.