Beroep in de spotlight: schoonmaker

8 november 2021 - Beroep in de spotlight

Waar kun je werken en hoe ziet je dag eruit?

Overal moet het schoon zijn, dus je kunt ook letterlijk overal aan de slag: scholen, bedrijfspanden, bij mensen thuis. Meestal gaat het om werk voor een paar uur per dag. Dit maakt het een ideale bijverdienste als je op zoek bent naar een bijbaan. Je ziet ook vaak dat stellen het samen doen. Gezellig!

Afhankelijk van de opdracht werk je alleen of in een klein team. Het is heel zelfstandig werk: je moet een lijst afwerken of je krijgt instructies van de opdrachtgever of een collega.

Wat is je rol in de organisatie?

Onderschat de rol van een schoonmaker niet! Als het niet goed gebeurt, zullen mensen in een vieze ruimte moeten verblijven. En voor het werkplezier van mensen maakt het ook echt uit hoe schoon hun werkomgeving is.

Wat zijn de beste en de mindere kanten van je functie?

Er zijn voordelen én nadelen aan het werk van schoonmaker. Het is zelfstandig werk (voordeel), maar dat kan ook betekenen dat je soms alleen werkt. Een vies toiletblok schoonmaken is niet altijd leuk, maar het voordeel is dat je eer van je werk hebt: je ziet resultaat. Nog een groot voordeel: het is heel flexibel werk. Wil je uitbreiden, dan is dat meestal geen probleem. Als je wil, kun je ook fulltime aan de slag.

Wat moet je kunnen?

Netjes werken, niks overslaan en goed doorwerken. Ook als er niemand meekijkt. Dat lukt niet iedereen! Met sommige materialen en werktuigen (bijvoorbeeld een dweilmachine) moet je leren werken, maar over het algemeen kan dat terwijl je werkt.

Wat verdien je en kun je uitblinken en doorgroeien?

Je verdient rond de €11,00 per uur. Er zijn allerlei mogelijkheden om door te groeien: je kunt een eigen ploeg krijgen en anderen laten zien hoe ze het werk moeten doen. Als je het goed doet, kun je er een fulltime baan uithalen.

Gerelateerd nieuws

Beroep in de spotlight

Banen in de buitenlucht

Banen in de buitenlucht

8 november 2021

Voor doeners zoals jij is er niets leuker dan werken in de buitenlucht. We bieden steeds meer banen aan waarbij je buiten aan de slag kunt, bijvoorbeeld als bezorger, schilder of glazenwasser. Doe hier je inspiratie op!

Beroep in de spotlight

Brandwacht en heetwerkwacht

Brandwacht en heetwerkwacht

8 november 2021

Een brandwacht/heetwerkwacht wordt ingezet op plaatsen waar brand kan ontstaan als gevolg van werkzaamheden. Je zorgt dat iedereen zich aan de regels houdt en grijpt in bij brand en calamiteiten.

Beroep in de spotlight

Orderpicker

Orderpicker

8 november 2021

Als orderpicker verzamel je in een magazijn of distributiecentrum bestellingen. Vaak houd je je ook bezig met de ontvangst, de opslag en het verzendklaar maken van die goederen. 

Bij jou in de buurt

Wil jij ervaren wat goed werk nou is? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Klik op 'vestiging zoeken' als je contact wil opnemen met een Carrière vestiging bij jou in de buurt. Zelf liever op zoek gaan naar jouw droombaan? Klik dan op 'vind goed werk'. Tot snel!

Vestiging zoeken Vind goed werk