Beroep in de spotlight: orderpicker

8 november 2021 - Beroep in de spotlight

Als orderpicker verzamel je in een magazijn of distributiecentrum bestellingen. Vaak houd je je ook bezig met de ontvangst, de opslag en het verzendklaar maken van die goederen. 

1. Waar kun je werken en hoe ziet je dag eruit?

Als orderpicker kun je aan de slag bij alle bedrijven die een magazijn of distributiecentrum hebben. Bijvoorbeeld bij een supermarkt of bij een internetwinkel. Je krijgt je opdrachten vaak via een headset of je gaat aan de slag met een orderlijst op een tablet. Je begint lekker op tijd, vaak al om 7 uur, zodat de spullen die dag nog met de vrachtwagen mee kunnen. En dan ben je natuurlijk ook weer vroeg thuis.

2. Wat is je rol in de organisatie?

Als jij je werk niet goed doet, heeft het bedrijf daar onmiddellijk last van. Kortom: je hebt een hartstikke belangrijke rol.

3. Wat zijn de beste en wat zijn de mindere kanten van je functie?

Het is lekker als het lukt om alle producten binnen de kortst mogelijke tijd bij elkaar te zoeken. Het wordt dan ook leuk daar om met je collega’s een wedstrijdje van te maken. Want eerlijk gezegd, als je dat niet doet, kan het wel een beetje eentonig worden. Maar met een paar leuke collega’s heb je daar geen last van.

4. Wat moet je kunnen?

Je moet snel kunnen schakelen en secuur zijn. Op veel plekken moet je een pompwagen kunnen gebruiken, maar meestal willen ze je dat ook wel on the job leren. Een beetje stapeltechniek is ook nooit weg.

5. Wat verdien je en kun je uitblinken en doorgroeien?

Je verdient rond de € 10,50 in de laagste schaal, maar daar zit wel groeiruimte in. Gaat het lekker bij een werkgever, dan wil die vaak in je investeren en kun je doorgroeien naar andere functies als voorman of heftruckchauffeur.

BEKIJK DE VACATURES 

Gerelateerd nieuws

Beroep in de spotlight

Banen in de buitenlucht

Banen in de buitenlucht

8 november 2021

Voor doeners zoals jij is er niets leuker dan werken in de buitenlucht. We bieden steeds meer banen aan waarbij je buiten aan de slag kunt, bijvoorbeeld als bezorger, schilder of glazenwasser. Doe hier je inspiratie op!

Beroep in de spotlight

Brandwacht en heetwerkwacht

Brandwacht en heetwerkwacht

8 november 2021

Een brandwacht/heetwerkwacht wordt ingezet op plaatsen waar brand kan ontstaan als gevolg van werkzaamheden. Je zorgt dat iedereen zich aan de regels houdt en grijpt in bij brand en calamiteiten.

Beroep in de spotlight

Schoonmaker

Schoonmaker

8 november 2021

Waar kun je werken en hoe ziet je dag eruit? Overal moet het schoon zijn, dus je kunt ook letterlijk overal aan de slag: scholen, bedrijfspanden, bij mensen thuis. Meestal gaat het om werk voor een paar uur per dag. Dit maakt het een ideale bijverdienste als je op zoek bent naar een bijbaan. Je ziet ook vaak dat stellen het samen doen. Gezellig! Afhankelijk van de opdracht werk je alleen of in een klein team. Het is heel zelfstandig werk: je moet een lijst afwerken of je krijgt instructies van de opdrachtgever of een collega.

Bij jou in de buurt

Wil jij ervaren wat goed werk nou is? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Klik op 'vestiging zoeken' als je contact wil opnemen met een Carrière vestiging bij jou in de buurt. Zelf liever op zoek gaan naar jouw droombaan? Klik dan op 'vind goed werk'. Tot snel!

Vestiging zoeken Vind goed werk