Arbeidsmigranten opgeleid tot operators bij Bakker Goedhart

11 april 2023 - Persberichten

Berkel en Rodenrijs, 11 april 2023 - Bakkerijen die op zoek zijn naar vakkundige medewerkers ervaren het als lastig om personeel te vinden in tijden van krapte op de arbeidsmarkt. Er zijn steeds minder lokale werkzoekenden die in het bezit zijn van de juiste expertise of interesse hebben om de fijne kneepjes van het bakkersvak te leren. Bakker Goedhart en Carrière werken daarom samen om lokale en internationale flexkrachten om te scholen tot bakkerijmedewerkers.

Vers brood sinds 1895
Bakker Goedhart maakt sinds 1895 verse broodproducten voor diverse klanten. Ze zijn gespecialiseerd in brood & specialiteiten, gebak en belegde broodjes. Iedere ochtend wordt heerlijk vers brood en gebak naar meer dan 1000 supermarkten in Nederland gebracht. Voedselveiligheid, kwaliteit van het product, verpakking en verbruiksgemak zijn bij Bakker Goedhart belangrijke thema’s om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Die vertrouwde kwaliteit blijft Bakker Goedhart leveren door continu creatieve oplossingen te vinden voor voldoende medewerkers. Het opleiden van internationale flexkrachten is daar een nieuw voorbeeld van. ‘Wij kampen nu met enorme krapte. Je merkt dat er vanuit het oude bakkersvak minder bakkers geworven worden. We willen iedereen een kans bieden om kennis te maken met het werk in de bakkerij en hebben ervoor gekozen om, in samenwerking met Carrière, medewerkers met een migratieachtergrond op te leiden tot bakkers.’, aldus Rianne Popken, in- en doorstroom coördinator bij Bakker Goedhart.

‘Dit doen zij samen met buddy’s, voegt Thys van der Tempel, productiemanager, eraan toe. We zorgen ervoor dat elke medewerker een vaste buddy heeft, die je direct meeneemt in het proces. Met een buddy voeren zij meteen werkzaamheden uit. Het is dus niet alleen toekijken in de bakkerij!’

Een bakkersopleiding die resulteert in zes operators
In samenwerking met opleider Foodbase is de bakkerij het succesvolle opleidingstraject gestart, waardoor flexkrachten van Carrière opgeleid zijn tot operators in de bakkerij. De franchiselocatie Carrière Food & Bakeries, geleid door ondernemer Ali Gundogdu, heeft Bakker Goedhart kennis laten maken met zes flexkrachten. De medewerkers zijn gemotiveerd, blijkt als Bakker Goedhart wordt gevraagd hoe zij de groep ervaart. ‘Zij zijn de bakkers van Goedhart! Ze willen graag leren en werken hard om alles te bereiken. Eén van de jongens, Mehmet, is bijna zo ver om een lijn alleen te gaan bedienen.

De reis van Mehmet Yozgyur
Mehmet Yozgyur kwam op advies van zijn vrienden naar Nederland. Nadat Carrière Food & Bakeries hem heeft geholpen aan een woning en burgerservicenummer, startte hij met zijn eerste baan bij Bakker Goedhart. Op dit moment ziet het bedrijf veel talent en potentie in Mehmet, waardoor hij binnenkort zelfstandig een lijn binnen de bakkerij kan bedienen.

In de mini-documentaire die onlangs is opgenomen, vertelt Mehmet over zijn ervaring met Carrière, Bakker Goedhart Emmeloord en het opleidingstraject in samenwerking met Foodbase. ‘Ik liet via Facebook weten dat ik in Nederland wilde werken. Na een week stond ik bij Bakker Goedhart op de werkvloer en leerde ik alles over het maken van brood.’ Over het team van Bakker Goedhart en de docent is Mehmet tevreden:  ‘zij vragen regelmatig aan mij hoe het gaat en hoe ik de lessen en het werk ervaar. ’

De mini-documentaire over Mehmet Yozgzyur is in samenwerking met Carrière en Bakker Goedhart gerealiseerd. Bekijk de mini-documentaire over Mehmet Yozgzyur hier.

Gerelateerd nieuws

Persberichten

Carrière neemt woningverhuurder Oxrooms over

Carrière neemt woningverhuurder Oxrooms over

4 juli 2022

Met vestigingen in Polen, Roemenië en Slowakije weet Carrière hoe belangrijk huisvesting is voor internationale flexkrachten in de steeds krapper wordende huizenmarkt. Daarom introduceerde de uitzendorganisatie jaren geleden zelf een huisvestingsservice. In het eerste kwartaal van dit jaar had Carrière 2200 plekken tot haar beschikking, wat nu uitgebreid wordt met 600 extra plekken. 

Persberichten

Nieuwe stijl voor snelgroeiend uitzendbureau Carrière

Nieuwe stijl voor snelgroeiend uitzendbureau Carrière

5 juli 2022

Na een enorme groei in de afgelopen 10 jaar, was het tijd voor een rebranding. Vanuit een passie voor arbeidsbemiddeling en met een hoge dosis ondernemerschap zet het uitzendbureau graag een stap extra die het verschil maakt. De rebranding van Carrière sluit aan bij het Rotterdamse karakter van het bedrijf, welke nu is doorvertaald naar de nieuwe stijl.

Persberichten

WFS PRO kiest Carrière als backoffice partner

WFS PRO kiest Carrière als backoffice partner

16 augustus 2023

Eindhoven, 16 augustus 2023 - Uitzendbureau WFS PRO kiest Carrière als backoffice partner. Het uitzendbureau bestaat sinds 2016 en is door het nemen van deze stap goed voorbereid op de toekomstige certificeringsplicht voor uitzendbureaus in 2025.