Drie tips voor je sollicitatiegesprek

22 november 2021 - Voorbereid solliciteren

Solliciteren is spannend en daarom is het helemaal niet gek dat de zenuwen oplopen tijdens een sollicitatiegesprek. Toch kun je met de juiste voorbereiding zorgen dat jouw zenuwen de sollicitatie niet beïnvloeden. Wij geven daarom drie tips die je voorbereiden op een goede sollicitatie!

Tip 1: google het bedrijf

Het is slim om de website en socialmediakanalen van het bedrijf te bekijken. Als de werkgever je een aantal vragen stelt over de organisatie, kun je deze vragen namelijk makkelijk beantwoorden. Daarnaast krijg je een goed beeld van de ambities van de organisatie, waardoor je ook beter kunt bepalen of de organisatie bij jou past.

Tip 2: bereid vragen voor

Het heet niet zomaar een sollicitatiegesprek. Heb je vragen? Stel ze! Door vragen te stellen laat je zien dat je serieus geïnteresseerd bent in de baan. Zo kom je ook te weten wat de organisatie jou te bieden heeft.

Tip 3: wees eerlijk

Ben je online een interessante vacature tegengekomen, maar heb je bijvoorbeeld (nog) geen VCA-certificaat? Geef het aan. Wie weet helpt de werkgever je om het VCA-certificaat te halen!

Neem deze drie tips mee in je voorbereiding op het sollicitatiegesprek en wees jouw zenuwen de baas!

Sollicitatiegesprek plannen?

Bekijk alle vacatures en solliciteer op een baan in de productie, logistiek, food of in één van de andere vakgebieden. Nadat jouw sollicitatie binnen is neemt onze recruiter contact op om een sollicitatiegesprek in te plannen. Bij ons vind je altijd werk dat bij je past! 

Gerelateerd nieuws

Voorbereid solliciteren

Digitaal sollicitatiegesprek: zo doe je dat

Digitaal sollicitatiegesprek: zo doe je dat

22 november 2021

Sollicitaties en intakegesprekken zijn vaak al spannend genoeg. Nu ben je ook nog eens uitgenodigd om het gesprek via video te doen. Geen zorgen, want met deze tips en de juiste voorbereiding ga je als een baas het gesprek in.

Voorbereid solliciteren

Cv maken: alle tips op een rijtje

Cv maken: alle tips op een rijtje

22 november 2021

Het is belangrijk dat jouw cv de aandacht trekt als je op een baan solliciteert! Wij hebben alle tips voor je op een rijtje gezet.

Bij jou in de buurt

Wil jij ervaren wat goed werk nou is? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Klik op 'vestiging zoeken' als je contact wil opnemen met een Carrière vestiging bij jou in de buurt. Zelf liever op zoek gaan naar jouw droombaan? Klik dan op 'vind goed werk'. Tot snel!

Vestiging zoeken Vind goed werk