Blijvend werken aan een inclusieve arbeidsmarkt: Internationale Vrouwendag

7 maart 2024 - Nieuws

Internationale Vrouwendag 2024 draait dit jaar om het thema 'één wereld, duizend vrouwen'. Het gaat over de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen uit Nederland met verschillende achtergronden. In dit artikel vertellen vier collega's waarom deze dag belangrijk is voor hen. Aan de collega's is gevraagd: waarom is Internationale Vrouwendag belangrijk voor jouw carrière?

Van links naar rechts: Joan Zoutkamp (Casemanager Verzuim), Moniek Olsthoorn (Adviseur Business Operations), Sheima Josodimedjo (Marketingmanager) en Anna Lina Doornbos (Marketeer)

Joan Zoutkamp, werkzaam als Casemanager Verzuim, over gelijke kansen en rechten:
Gelijke kansen en rechten zouden meer van vanzelfsprekend moeten zijn           

''Internationale Vrouwendag is voor mij belangrijk, omdat thema’s als gendergelijkheid op de arbeidsmarkt, discriminatie van vrouwen in de wereld en onze veiligheid, onder de aandacht blijven. Ook vind ik dat de vrouw niet altijd voldoende wordt gewaardeerd in haar positie. Gelijke kansen en rechten zouden daardoor meer van vanzelfsprekend moeten zijn.''

 

Moniek Olsthoorn, Adviseur Business Operations, gaat in op verschillen:
Nederland heeft nog ruimte voor verbetering om een verschil te maken in deze kwestie. 

''Op Internationale Vrouwendag wordt er naar mijn mening doorgaans veel aandacht besteed aan de voortdurende ongelijkheid in bijvoorbeeld het salarisniveau tussen mannen en vrouwen met dezelfde functie. Het is essentieel om dit onderwerp meer aandacht te geven. Hoewel dergelijke situaties nog steeds vaak voorkomen in Nederland, is er gelukkig vooruitgang geboekt in landen als Finland en IJsland, waar deze ongelijkheden steeds meer worden aangepakt. Nederland heeft nog ruimte voor verbetering om een verschil te maken in deze kwestie.''

 

Anna Lina Doornbos, Allround Marketeer, staat stil bij de kansen:
Ik vind dat elke vrouw, ongeacht haar achtergrond, de kans moet krijgen om zich volledig te ontwikkelen.

''Internationale Vrouwendag is voor mij belangrijk voor mijn carrière omdat het een moment is waarop ik stilsta bij alle kansen die ik heb gekregen en waarvoor ik dankbaar ben. Vijftig jaar geleden was het voor vrouwen lang niet zo vanzelfsprekend om carrière te maken. Het is belangrijk om te erkennen hoe ver we zijn gekomen en te waarderen dat we nu de mogelijkheid hebben om onze ambities na te streven en onze stem te laten horen. 

Ik vind dat elke vrouw, ongeacht haar achtergrond, de kans moet krijgen om zich volledig te ontwikkelen. Internationale Vrouwendag herinnert ons eraan dat we samen kunnen werken aan een wereld waarin dat mogelijk is.''

 

Sheima Josodimedjo, Marketingmanager, zoomt in op de arbeidsmarkt:
Door uitgeroepen dagen als Internationale Vrouwendag blijft gelijkheid een belangrijk onderwerp op de agenda van de arbeidsmarkt staan, net zolang tot het niet meer nodig is.


''Gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender, sekse, afkomst of beperking blijft een belangrijk, terugkomend onderwerp. En door zelf rekening te houden met de intersectie hiervan kan ik in mijn werk blijven bijdragen aan een inclusieve werkomgeving. Door uitgeroepen dagen zoals Internationale Vrouwendag blijft gelijkheid als belangrijk onderwerp op de agenda van de arbeidsmarkt staan, net zolang tot het niet meer nodig is.''

Blijvend werken aan een inclusieve arbeidsmarkt
Het vertellen van verhalen zoals in dit artikel blijft nodig om te werken aan een inclusieve arbeidsmarkt. Eén van de kernwaarden van Carrière is inclusiviteit, waarbij het bieden een werkomgeving waarin iedereen, ongeacht achtergrond, zich welkom en gewaardeerd voelt het doel is. Met collega's die zich hier bewust van zijn, werken we aan de groei van Carrière als werkgever.

Gerelateerd nieuws

Nieuws

Meldingen over huisvesting

Meldingen over huisvesting

4 augustus 2022

Wij willen een positieve ervaring bieden aan iedereen die betrokken is bij de huisvesting van onze flexkrachten. Alle verzoeken, tips en ideeën voor verbetering zijn daarom van harte welkom bij ons. We gaan in het bijzonder graag aan de slag met de ervaringen van buurtbewoners. In dit artikel vind je de contactgegevens om meldingen te doen over huisvesting.

Nieuws

CAO voor uitzendkrachten: vanaf het begin goed geregeld voor jou

CAO voor uitzendkrachten: vanaf het begin goed geregeld voor jou

23 augustus 2022

Bij goed werk horen ook de wettelijke voorwaarden waar je recht op hebt. Vind je eerlijke, juiste wettelijke voorwaarden belangrijk zodra je ergens aan de slag gaat? Geen zorgen. Die krijg je gegarandeerd als je werkt via Carrière!

Nieuws

Uitzendwerk. Goed werk!

Uitzendwerk. Goed werk!

25 mei 2023

Uitzendwerk biedt talloze voordelen en kansen, waardoor deze manier van werken een uitkomst is voor verschillende groepen mensen. Zowel voor flexkrachten als voor bedrijven. Het maakt werken namelijk mogelijk voor mensen die flexibel willen of moeten werken. Ook bedrijven die genoodzaakt zijn om op- en af te schalen, helpt het om de performance te verbeteren. Maar waarom doen mensen eigenlijk uitzendwerk?